Nieuwlarenstein - De School

De oude koloniale landbouwschool in Deventer wordt getransformeerd tot Nieuwlarenstein. Een mix van herenhuizen, stadswoningen, smederijwoningen en appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. Een project met een knipoog naar het verleden. De verschillende woningtypes worden benoemd naar voormalige functies van de oude koloniale landbouwschool. In de oude landbouwschool worden nog enkele appartementen te koop aangeboden.

Het gebouw De School wordt het monumentale visitekaartje van Nieuwlarenstein. Dit Rijksmonument uit 1912 blijft intact met al zijn fraaie details aan de buiten- en binnenkant. Het behoud van deze details en van de bestaande uitstraling van het gebouw vormt de grondslag voor de restauratie. Architectenlab uit Deventer ontwierp 23 koopappartementen voor mensen die in ‘iets bijzonders’ willen wonen.

De School biedt haar bewoners de beleving van een geweldig mooi oud gebouw, maar dan wel met het comfort en gemak van een nieuwbouwwoning. Oude details van het gebouw worden geïntegreerd in de woningen en fascinerend gecombineerd met de nieuwbouw elementen. Originele boekenkasten met een entresol, woningen op de bovenste etage met de originele spanten nog zichtbaar, origineel betegelde gangwanden als onderdeel van een doorloop van keuken naar badkamer: de historie is overal.

De koopappartementen variëren in woonoppervlak van zo’n 85 m² tot 239 m². De appartementen hebben een eigen terras, balkon en/of buitenruimte. Elk appartement wordt uniek, omdat de appartementen elk een eigen indeling krijgen. Door de hoge plafonds en de grote ramen van de oude klaslokalen is er veel lichtinval. Bewoners van De School genieten vanuit hun huis van een gezamenlijke binnentuin. Wordt het puur genieten van het uitzicht op de tuin, of wil je ook meehelpen aan het bijhouden van de tuin? De keuze is aan de bewoners. De binnentuin krijgt bloemperken, hagen, verschillende zitjes, gras en misschien wel een kleine boomgaard. Eén ding is zeker: wonen in Nieuwlarenstein wordt echt Stads Buiten Wonen.

De informatie op Funda is indicatief. Voor de volledige informatie verwijzen wij u naar de verkoopinformatie en technische omschrijving op de projectwebsite en de verkopende makelaars.
Lees meer...

Prijslijst

Nr.
Woningtype
Prijs v.o.n.

De School B7

Adres De School B7 0-ong, Deventer - koopsom € 495.000 v.o.n.

Verkocht

121 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

De School B19

Adres De School B19 0-ong, Deventer - koopsom € 595.000 v.o.n.

Verkocht

155 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

De School B20

Adres De School B20 0-ong, Deventer - koopsom € 695.000 v.o.n.

Verkocht

240 m2 woonoppervlakte

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Bleekstraat
38 m
Bushalte Beestenmarkt
156 m
Bushalte Veenweg
160 m
Treinstation Deventer
426 m
Bushalte H.J.Ph. Fesevurstraat
486 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Windroos
854 m
Hagenpoort
922 m
OB-Deventer
943 m
Kindcentrum Rivierenwijk
1.07 km
Nicolaas RK Basisschool
2.05 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Aldi
292 m
Albert Heijn
477 m
ABN Amro
530 m
Jumbo
577 m
Rabobank
577 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Apotheek Voorstad
234 m
Tandartsenpraktijk De Leeuwenbrug
426 m
Kruidvat
589 m
DIO Drogist
1.95 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


Of neem contact op met onze makelaar