De School B19, De School B19 0 -ong

Woonopp.

155 m2

Omschrijving

De oude koloniale landbouwschool in Deventer wordt getransformeerd tot Nieuwlarenstein. Een mix van herenhuizen, stadswoningen, smederijwoningen en appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. Een project met een knipoog naar het verleden. De verschillende woningtypes worden benoemd naar voormalige functies van de oude koloniale landbouwschool. In de oude landbouwschool worden nog enkele appartementen te koop aangeboden.

Appartement B19 is gelegen op de 2e (bovenste) verdieping van De School en heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 155m2. Veel glas aan de zijde van de binnentuin en een daklicht zorgen voor veel lichtinval en een mooi uitzicht op de binnentuin. Naast 2 slaapkamers heeft het appartement een balkon, een separate berging en een eigen parkeerplaats in de garage.

Het gebouw De School wordt het monumentale visitekaartje van Nieuwlarenstein. Dit Rijksmonument uit 1912 blijft intact met al zijn fraaie details aan de buiten- en binnenkant. Het behoud van deze details en van de bestaande uitstraling van het gebouw vormt de grondslag voor de restauratie. Architectenlab uit Deventer ontwierp 23 koopappartementen voor mensen die in ‘iets bijzonders’ willen wonen.

De School biedt haar bewoners de beleving van een geweldig mooi oud gebouw, maar dan wel met het comfort en gemak van een nieuwbouwwoning. Oude details van het gebouw worden geïntegreerd in de woningen en fascinerend gecombineerd met de nieuwbouw elementen. Originele boekenkasten met een entresol, woningen op de bovenste etage met de originele spanten nog zichtbaar, origineel betegelde gangwanden als onderdeel van een doorloop van keuken naar badkamer: de historie is overal.

De koopappartementen variëren in woonoppervlak van zo’n 85 m² tot 239 m². De appartementen hebben een eigen terras, balkon en/of buitenruimte. Elk appartement wordt uniek, omdat de appartementen elk een eigen indeling krijgen. Door de hoge plafonds en de grote ramen van de oude klaslokalen is er veel lichtinval. Bewoners van De School genieten vanuit hun huis van een gezamenlijke binnentuin. Wordt het puur genieten van het uitzicht op de tuin, of wil je ook meehelpen aan het bijhouden van de tuin? De keuze is aan de bewoners. De binnentuin krijgt bloemperken, hagen, verschillende zitjes, gras en misschien wel een kleine boomgaard. Eén ding is zeker: wonen in Nieuwlarenstein wordt echt Stads Buiten Wonen.

De informatie op Funda is indicatief. Voor de volledige informatie verwijzen wij u naar de verkoopinformatie en technische omschrijving op de projectwebsite en de verkopende makelaars.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Koopsom
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Penthouse

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
155 m2
Inhoud
708 m3

Indeling

Aantal kamers
3 kamers
Aantal woonlagen
1

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg, in woonwijk

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Nieuwlarenstein - De School